Повний текст статті на сайті журналу http://www.informdom.com  перейти >>>
"Обладнання та інструмент для професіоналів", №3-2018

Конкурс «Кращих вальників лісу».

Учасники і вболівальники конкурсу вальників, що відбувся в кінці серпня цього року в Тетереві, мали чудову нагоду наживо побачити в роботі надпотужну установку для подрібнення деревини Eschlbock Biber 84 на базі автомобіля MAN.

Продуктивність даної дробарки - до 200 кубометрів тріски на годину, а її потужність така, що вона двометрові колоди за лічені секунди перетворює в тріску. Варто відзначити досить просте управління агрегатом, яке здійснює оператор з кабіни автомобіля за допомогою вбудованого маніпулятора.

Подрібнювач Eschlbock Biber 84 призначений для дроблення стовбурів будь-якої довжини і діаметром до 60 см! Причому розмір фракції тріски на виході можна регулювати.

Послуги з подрібнення деревини
ТОВ «Завод Кобзаренко» не тільки продає техніку, а й здає її в оренду. Детальніше про це можна прочитати на сайті компанії в рубриці Послуги перейти>>>

Сьогодні це дуже актуальна послуга. На лісопилках, лісозаготівельних і деревообробних підприємствах, целюлозно-паперових комбінатах, а також в комунальних службах і на сільськогосподарських підприємствах техніка заводу Кобзаренко просто необхідна.

Використання тріски як палива в 3 рази дешевше газу!
Співробітники підприємства «Завод Кобзаренко» активно пропагують альтернативні джерела палива. На своєму підприємстві теплову енергію для опалення приміщень і сушки зерна вони отримують за допомогою спалювання тріски.

Отримання тепла з тріски для сушіння зернових
У 2017 р заводчани спроектували і ввели в дію зернову сушарку, яка працює на трісці.

Технічні характеристики
◆ за добу виробляється сушка 200 т кукурудзи, при цьому вологість знижується від 25% до 14%;

◆ витрата тріски на добу становлять 90 м3.

У гривневому еквіваленті на сушку 1 т тріски з пониженням вологості на 1% витрачається 5,85 грн. Для порівняння: газу буде потрібно на 21 грн; дизеля - на 39 грн.

Два в одному: очищення лісосмуг і отримання тріски
Лісосмуги, на жаль, сьогодні дуже страждають від неконтрольованих вирубок. Іноді вони просто зникають з лиця Землі. Але їх природоохоронну роль важко переоцінити. Тому за ними потрібно "по-хазяйськи" доглядати, очищаючи молоду поросль, де потрібно - проріджуючи, прибираючи сухостій і пошкоджені дерева. У той же час все це - безцінне джерело енергетичної тріски. Швидкість приросту така, що кожні 3-5 років будь-яка смуга потребує чищення. Як то кажуть, коментарі зайві!

Тріска не має терміну придатності
Деревна тріска не має терміну придатності, тому її можна заготовити сьогодні, а використовувати, коли буде необхідно! На заводі Кобзаренка сушка тріски відбувається під відкритим небом, без додаткових витрат. Формуються кагати висотою 10 м і накриваються спеціальним агроволокном SUBTEX, яке не пропускає вологу зверху, але дозволяє випаровуватися їй зсередини. В результаті життєдіяльності бактерій і грибків великі маси вологої деревної тріски, складеної в купи, нагріваються до температури 50-60 °С. Температура і циркуляція повітря роблять свою справу: тріска поступово втрачає вологість, а температура падає. Для повного висихання сировини потрібно в середньому три місяці. При цьому вологість знижується з 45-55% до 12-20%. Завдяки цьому тепловіддача від опалення сухою тріскою підвищується в 8 разів!

Підприємство здає в оренду наступні типи обладнання, призначені для подрібнення відходів деревини:
◆ Eschlbock Biber 84, представлений на виставці.

◆ Eschlbock Biber 70, оснащений маніпулятором на базі трактора. Може переробляти на годину до 70 м3 деревини діаметром до 45 см. У комплект поставки входять Щепоріз, трактор та робота професійного навченого оператора.

◆ Eschlbock Biber 80, оснащений маніпулятором на базі трактора. Може подрібнювати за годину до 80 м3 деревини діаметром до 55 см. У комплект поставки входять Щепорез і трактор та робота професійного навченого оператора.

◆ Farmi 260 (Фінляндія). Подрібнює на годину від 7 до 12 м3 деревини максимальним діаметром 26 см. У комплект поставки входить подрібнювач деревини.

Довідка

ТОВ «Завод Кобзаренка» заснований в 1993 році. Сьогодні на ньому працює близько 750 осіб. Воно є одним з найбільших сільгосппідприємств на пострадянському просторі і лідером українського ринку з виробництва тракторних причепів. Також на заводі виробляються

- універсальні зсувні причепи, перевантажувальні бункери, цистерни для води і жижі, розчинно-заправочнні станції, розкидачі мінеральних добрив, причепи для перевезення тюків соломи, зерно-пакувальне обладнання, а також шнеки, відвали, ковші та ін.

Оптимальне поєднання ціни та якості сприяє постійному підвищенню інтересу до продукції підприємства. На сьогоднішній день вона експортується в 30 країн світу.


ТОВ "Завод Кобзаренка"

тел.: 0444516877, 0501427887

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

web: www.kobzarenko-energy.com.ua